Sidor

lördag 26 mars 2011

Ugnsbakad bringa med potatismos och smörslungat grönt






Enkelt och gott - två av mina favoriter
En bit rimmad oxbringa var på väg ut ur datum i butiken och i stället för att kasta den så köpte jag med mig den hem. En god rustik rätt som är väldigt wysiwyg.
Lägg bringan i en ugnssäker form och täck formen med folie. Baka i ugn 200 grader i 1-2h beroende på storlek. Kontrollera med sticka när köttet är mört. Plocka av folien och låt bringan gå utan folie ytterligare 30 minuter.
Gör ett mos med klumpar, mycket smör och lite muskot samt grädde salt och peppar. Rör en vit sås genom att bryna lite smör och tillsätta vetemjöl så det klibbar sig och späd sedan med mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar och ta med spadet som finns i ugnsformen efter bringan. Grönsakerna kokas till dom är lagom (?) varpå man smälter smör i en kastrull och kastar tillbaka avrunna gröna och kastar runt så allt täcks av ett lager smör. Strö över flingsalt och mal svartpeppar över. Svårare var det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar