Sidor

torsdag 3 mars 2011

En ny bekantskap - Olivolja

För ett tag sedan var jag på restaurang Barrique i Göteborg. Där bler vi framställda en korg med bröd med en kopp olivolja. Vi rös lite för vår erfarenhet av olivolja är den man köper på ICA. Jamie Oliver och gud vet alla tv-kockar håller på med olivolja och den är ju bara "amazing". Olivolja i min mun smakar bara damm och äckel, som om den är gammal vilket den ofta blev i mitt skafferi.

"Bara lite olivolja och citron så har du "the most amazing sallad dressing" - eller en sallad som man kan tchucka i soporna.

Sak samma. Vi doppade brödet lite i olivoljan och jäklar vad gott det var. Det var ju inte alls samma härskna skräp som man köper i butiken. Gräsig och god med minne av gröna bananer men inte alls besk eller pepprig eftersmak. Nu började jakten - vi skall ha tag i en bra olivolja. Ja, sen försvann minnet och jakten ebbade ut i ingenting, tills min far kom med en gåva.

Det var en jättesnygg flaska i keramikgods i regnbågens alla färger med prima italiensk olivolja från Frantoio Muraglia

Denna olja är så jäkla god att jag har den på allt. På pizza är den kanon. Fruktigheten blir sammetslen när man häller den över en varm pizza.

Jag har inte sett den någonstans i Sverige men jag har fått nys om att den importeras av Kryddhuset i Ljung och efter att ha letat lite så kostar den typ 48$ hos Dean & DeLuca

Tillägg: Jag har nu hittat en ev försäljningskanal och den kommer att finnas hos http://www.designfood.se/ och dom är i nuläget ensamma om den i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar