Brun men god? |
Märgben
Högrev
Lök
Vitlök
Timjan
Lagerblad
Selleri
Rödvin
Grädde
Mjöl
Något sådant här borde det se ut innan du skjutsar in det i ugnen |
Baka märgbenen i 200 grader, 20 minuter. Salta och peppra båda sidor av högreven och lägg i ugnsäker form granne med dom bakade märgbenen. Flytta in lök, vitlök, selleri och timjan i kvarteret och häll över rödvin. Jag använde bara 3-4 dl och det verkar ha varit för lite. Häll på så det täcker, det kommer jag göra nästa gång. Täck med aluminiumfolie. Ställ hela härligheten i ugnen på 80-90 grader och gör något annat i 8-10 timmar.
Plocka upp köttet och lägg åt sidan. Sila ifrån grönsakerna och plocka bort lagerblad och timjan. Skaka 1 dl grädde med 1 msk mjöl och slå i såse. Koka lite smått och smaksätt. Med salt och peppar. Lägg tillbak kött och grönsaker och ät med kokt potatis och svartvinbärsgele.
Låter underbart gott! Jag tror att långbakat kött kommer att bli vanligare i folks kök. Hoppas i alla fall. Man får ju så himla god mat även med enklare köttbitar. :)
SvaraRaderaAlltid kul att kunna inspirera! Jag blir hungrig bara jag läser om detta...
SvaraRaderaNästa gång skippar jag nog att baka märgbenen i förväg utan låter dom gå med resten av ingredienserna mest för att förenkla ytterligare. Dösimpel maträtt som sköter sig själv, så gott som.
SvaraRadera