Sidor

onsdag 9 februari 2011

Senaste nummret av Köttbranschen

Köttbranschen är en tidning som ges ut av KCF - Kött och Charkföretagen som är branschorganisationen.
Senaste numret av Tidningen Köttbranschen kan du ladda ner om du följer länken. Där finns för allmänheten tidningen att ladda ner som pdf. Det är en intressant tidningen för den som är intresserad av charkuterisidan av livsmedelsindustrin. I senaste numret finns ett par artiklar som tar upp ämnet märkning och presentation av livsmedel och vilka lagar och regler som omgärdar detta. Vad man inte tar upp är undantag ifrån märkningsreglerna. Ingen regel utan undantag.

Det finns också en artikel om Nytorget Urban Deli i Stockholm. Jag är inte bekant med företaget alls men det kan ju vara intressant läsning för dom av er som bor i Stockholmsområdet.

Lite längre bak i tidningen finns en artikel skriven av en forskare vid Lunds universitet som tar upp våra farhågor kring mat. Vi har tydligen aldrig varit så rädda för att äta något som vi är idag och tillsatser verkar vara en av våra största farhågor.

På sidan 33 finns dessutom en liten notis om en ny bok om korv skriven bloggaren bakom Mat och politik

En tidning som man som konsument inte dyker på i hyllan på närbutiken men som kan vara lite rolig läsning för den som är intresserad.

4 kommentarer:

  1. Tusen tack för påminnelsen! Jag plockade på mig ett ex av "Köttbranschen" när jag var i Göteborg med anledning av Chark-SM, och läste den med sttor behållning. Noterade då att den finns att läsa i sin helhet på nätet, och gjorde en mental notering om detta - som jag givetvis sedan glömde. Vilken tur att du börjat blogga :)!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om Tidningen Köttbranschen, den verkar intressant.

    SvaraRadera
  3. Liksom den här bloggen, för övrigt.

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket. Köttbranschen är en intressant tidning. Synd bara att dom inte likt sin tyska systertidning har med recept på korv och liknande.

    SvaraRadera