Orginalreceptet plockade jag från Simply Recipes och efter diverse ändringar så blev det detta.
1,5kg Benfri Karré, gärna lättrökt
1 st Stor gul lök
6 st Vitlöksklyftor
10 Skivor Grön Jalapeno på burk (sådan man hittar i Taccos avdelningen)
2 msk Chipotlesås av ICAs egna märke
1 msk Tomatpuré
2 tsk Dijonsenap
1 dl Vitvinsvinäger (Mesa inte, ger bra smak)
1 tsk Paprikapulver av god kvalitet
1 dl Heinz ketchup (Funkar inte med någon annan än Heinz, Felix kan hålla sig till pannkakor - PUNKT)
2 tsk Worcestershiresås
1/2 dl Vitt Råströsocker
1 st Lagerblad
Salt efter behag
Karrén fick hänga i kallrök i 6 timmar innan användningen |
Mixa alla ingredienser förutom karré och lagerblad till en slät sås. Lägg karrén i botten på lämpligt stor gryta. Häll på såsen och lyft lite i karrén så du får sås på undersidan. Nu säger receptet typ 1 liter vatten men jag fick inte plats med mer än 4dl och det blev ju gott så jag skulle inte ta mer.
Nu borde din rätt se ut ungefär såhär |
Släng i lagerbladet och puttra under lock tills köttet enkelt faller isär. Ca 2-3h.
Låt köttet svalna i såsen. Plocka upp köttet och riv (pull) isär med ett par gafflar. Reducera såsen tills det ser ut att vara lagom mycket kvar för att bli en kletig röra ihop med köttet. Skapa nämnda röra genom att hälla tillbaka köttet i såsen och veva runt.
Klart. Vi provåt hemma med bara en brödbit och coleslaw men vi har också provat att göra en rulle med Libabröd och i pitabröd osv. Det funkar kanon med allt eller rättare sagt utan allt för man behöver faktiskt inte ha någonting till alls förutom möjligen kall öl och det var så vi fick avnjuta den i skogen på Svenska Rallyt.
Låter trevligt ditt förenklade recept på PP.
SvaraRaderaMen jag föredrar den äkta produkten gjord i en hederlig smoker.
SvaraRaderaFrågan är vad som är den äkta produkten? Det är tydligen olika skolor innom det här med pulled pork. Jag har nu senare gjort pulled pork även i en hederlig vedeldad smoker så jag håller helt med om att det är att föredra för mina smaklökar.
SvaraRadera