Denna anrättning lockade väll i ärlighetens namn inte speciellt. Visst, ugnsbakad palsternacka till en bit kött är gott men det här? Tja, kanske.
När man tänkte lite på det så blev det ok så vi behöll den i listan.
Sjud 500g skivad palsternacka och 1 grovhackad gul lök i 4 dl grönsaksbuljong 10-15 minuter. Mixa och koka upp purén med 6 dl mjölk. Salta, peppra och strö över rikligt med finhackad gräslök.
Servera med gott bröd.
En väldigt god rätt visade det dig om man bara får kryddningen rätt, det har en tendens att kunna bli lite sött och jolmigt. Lite olivolja skulle säkert smakat smaskens att ringla över.
En annan bra sak är ju att denna rätt är klar på 20 min och kostar nära ingenting.
Morgondagen bjuder kummel i curry och äpple.
det finns ett urgammalt arlarecept som är fin inspiration till palsternackssoppa, kolla här; http://www.arla.se/recept/palsternackscappuccino-med-paron--och-valnotshack/ toppingen passar smakmässigt fint till om man vill uppgradera soppan lite!
SvaraRaderaTack. Jag kan tänka mig att en skvätt vin skulle gjort susen och toppingen tillför den där krunchen som saknades. Så ni som läser detta, gör soppan som Elin länkar till.
SvaraRadera