Sidor

lördag 10 augusti 2013

Coucouspanna med kassler

Denna maträtt var väll inget som lockade men samtidigt var det inget som helt avskräckte och då säger reglerna att vi skall laga enligt recept.

Vi kan prata lite om kassler. Kassler är ju en rimmad benfri kotlettrad som nötas och varmröks. Den går att göra på många olika vis och det finns även olika kötthalter(?) på kassler. Detta är helt avhänt på hur mycket saltlake som sprutas in vid rimmningen och hur stor lättnaden är vid rökningen. Som vanligt så får man vad man betalar för.

Du behöver:
4 dl Coucous
4 dl Vatten
1 Hönsbuljontärning
Olivolja
Salt & peppar
300g Kassler
2 morötter
2 stjälkar selleri
100g fetaost
Cocktailtomater
Basilika

Tillaga couscousen. Fräs tärnad kassler ihop med tärnade morötter och strimlade purjolöken samt strimlad selleri i oljan. Salta & peppra. Tillsätt couscousen, fetaost, halverade tomater och basilika och blanda väl.

Detta blev väll i ärlighetens namn ingen höjdare. Det blev ok men fasligt torrt. Vi åt crème fraîche till vilket hjälpte upp det hela. Vi kom fram till att rätten går att göra bra om man använder någon form av smaksatt sås till. Som matlåda som vi nu får äta resterna kan det funka galant med nämnda sås och bara värma maten till lätt ljummen.- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar