Sidor

måndag 21 februari 2011

Oxfilémåndag

Oxfilé med klyftpotatis och tomatsås - enkelt och gott


Oxfilé på en måndag? Är människan galen? Njae, 2 skivor svensk filé kostade 100kr vid ett kilopris på 379kr. Eftesom vi bor på landet så finns det sådana priser. Ihop med 5 potatisar och en tomatsås så stannar portionspriset på runt 65kr och det klår ju hämtpizza eller korvkioskmat och är både godare (nähä?) och nyttigare.

Du behöver:
2 skivor Oxfilé
Potatis
Tomatsås


Skala och klyfta potatisen och olja en långpanna och släng in alltihop i ugnen på 150 grader ca 20-30min. Salt på slutet till önskad smak.

Hetta upp stekpannan och lägg i stor klick smör och lite neutral olja. Stek filén på ena sidan till fin stekyta. Vänd på bitarna och mal över svartpeppar och salt, ganska rikligt. Lägg i en rejäl klick smör till och ös köttet. När nu båda sidor har fin stekyta lägg över köttet i en ugnssäker form, montera köttermometer och kör i ugnen ihop med potatisen 150 grader till 65 grader kärntemperatur för en läckert rosa munsbit.

Servera tomatsåsen som du hade över från pizzan du gjorde i helgen. Underbart enkelt och gott och som sagt, billigare än hämtpizza.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar