Sidor

måndag 19 september 2011

Vad är det för mat i landet?

I en diskussion jag dök på pratades det om att Astrid Lindgrens Värld var så bra nöjespark framför allt för att dom faktiskt kunde erbjuda bra mat. Detta är jag den förste att hålla med om då jag tycker att maten på ALV är kanon.

ALV har ju en uttalad policy där man använder råvaror från närområdet (nåja) och använder så få tillsatser som möjligt. Bara att dom serverar riktig lagad mat är bra nog och resten är bonus. Man får/fick ta mer mat om man inte blev mätt och det fanns bra tillbehör till maten såsom salladsbord, mjölk (jo faktiskt. Mjölk. Inte Cola, inte Fanta, utan vanlig mjölk) lingonsylt, knäckebröd mm.

Men det är ju vanlig mat tänker ni. Jo, ja men för att vara en nöjespark så är det rätt så ovanligt. Vad som finns ute i Sverige är denna eviga snabbmatshets. Det är McD, BK, MAX, Subway osv. osv. osv. När det kommer till caféer är det inte mycket bättre ställt. Det är kedjor, kedjor, kedjor men inköpta bakelser och Delicator kokor. Att åka till någon galleria eller liknande är hopplöst på matfronten då man blir helt gråtfärdig av utbudet.

Varför kommer det inte in bra mat på gallerior och nöjesparker och liknande? Skall det vara så strömlinjeformat och slätstruket i Matlandet Sverige?

1 kommentar:

  1. Jag tror att vi är många som också skulle vara beredda att betala mycket mer om vi bara finge riktig mat.

    SvaraRadera